TaloPeli Asuntomessujen virallinen yhteistyökumppani vv. 2010-2020 ›

EtusivuTaloPeli Asuntomessujen virallinen yhteistyökumppani vv. 2010-2020 ›

Asuntomessujen kohteiden rakennuskustannukset on laskettu TaloPeli-ohjelmalla

Asuntomessujen messukohteiden kustannustiedot on laskettu kävijöiden avuksi. Kustannusarvioiden avulla messukävijälle pyritään antamaan käsitys rakentamisen kustannuksista. Tiedot sisältävät talon lisäksi myös maanrakennustöiden, pihan, ulkotilojen ja muun rakentamisen aiheuttamat kustannukset. Laskenta on tehty TaloPeli-ohjelmalla vastaamaan huhtikuun kustannustasoa messupaikkakunnalla.

Messukohteista esitetään Kuluttajaviraston ja Pientaloteollisuus PTT ry:n ohjeistuksen mukaisesti talon kokonaiskustannus ja muuttovalmista toimitussisältöä vastaavan talopaketin kustannusosuus.

Messukohteet on rakennettu messuilla esiteltäviksi, joten ne saattavat sisältävää tavanomaisesta poikkeavia ratkaisuja, rakenteita ja varusteita. Kustannusarvioiden laskennassa ei ole ollut tietoa messutalojen mahdollisista erikoisvarusteista. Kustannusarvio vastaa messualueen ulkopuolelle ja hyvälle tontille rakennetun talon kustannuksia ilman erikoisvarusteita.

Kustannukset ja energiatehokkuus – suunnittelun merkitys korostuu

TaloPeli-ohjelman verkkosivuilla on mahdollisuus perehtyä entistä yksityiskohtaisemmin messukohteiden ominaisuuksiin kuten rakenteen valinnan vaikutukseen rakentamisen kustannukseen ja näihin liittyvien päätösten vaikutukseen rakennuksen energiankulutukseen ja E-lukuun. Voit käyttää messukohteen tietoja oman suunnittelusi lähtötietona, tehdä valintoja ja optimoida talosi TaloPelissä. Tärkeimpiä E-lukuun vaikuttavia tekijöitä ovat
– huoneiden koko, talon muoto ja kerrosluku
– lämmitysmuoto ja lämmönjakelu, oma sähkön ja lämmön tuotto
– ilmanvaihtojärjestelmän lämmön talteenotto
– talon vaipparakenteet (ulkoilmaan rajoittuvat osat)

Katso asuntomessukohteet ja käytä niitä suunnittelusi pohjana

Lisätietoja
TaloPeli – Visual Computing Oy
toimitusjohtaja Petri Jyrkkä